MTB  sporet på Fanø:

MTB SPOR FANØ

11-11-2017

Guide til at finde sporet

Mountainbike på Fanø!

 

På Fanø findes en skøn natur med strande, vidder og gamle tilgroede klitter. Inde i klitplantagen har Fanø MTB i samarbejde med Naturstyrelsen etableret et mountainbikespor. Sporet har ikke de mange højdemeter, men de højder der er ligger tæt. Det giver et meget intenst og oplevelsesrigt spor og en tur gennem en meget forskelligartet natur. Og der er garanti for at pulsen kan blive høj, hvis man ønsker det. Sporet er en markeret rute, som er markeret med blå pile. Den blå rute har nogle steder mulighed for røde eller grønne afstikkere væk fra den blå rute, hvor de røde er mere udfordrende end de blå. De grønne ruter er genveje, som er meget lette og farbare for alle på cyklister på en MTB.  

Læs mere om farvekoderne på MTB spor her på Naturstyrelsens hjemmeside

Der er talrige overnatnings- og oplevelsesmuligheder på Fanø, men også endagsture kan være en oplevelse.

For at finde sporet i plantagen kører man fra Nordby mod Sønderho. I bil drejes der af fra Postvejen og ind mod Pælebjerg og skovlegepladsen, hvor der parkeres ved Pælebjerg p-pladsen. Herfra er der skiltet til sporet.

På cykel er der cykelsti fra Nordby til Sønderho. Sporet kan findes direkte fra cykelstien, hvor der er skiltet to steder. Fra færgen er der små 7 km til sporet. Der startes så midt på ruten.

Klik her for at læse om

Aftaler og planer med sporet
Fanø MTB sporet

11-11-2017

Find sporet på i Klitplantagen på Fanø

Klik på linket herunder for at gå til GPSies, hvor du kan finde den mest aktuelle gps-opmålinger af sporet i Klitplantagen på Fanø.
Vi er kontant i gang med at forbedre sporet og har jævnligt lidt rettelser på forløbet. Men det er målet at vi på et tidspunkt får sporet lavet så godt at selve forløbet af ruten ikke længere vil skulle ændres så ofte. 
Det kort du kommer til når du klikker på linket er selve hovedsporet. Der er endnu en lille sløjfe midt i sporet: Det er en lettere rute, som alle kan køre på en MTB. 

GPSies Sporet Fanø

Se vores mountainbike spor på youtube: